Alles behalve fout: volg de trend met houten horloges

Houten horloge

Bij het zoeken naar een opvallend horloge dat niet iedereen heeft, wordt één materiaal steeds populairder: hout! Een horloge gemaakt van dit natuurlijke materiaal inspireert met het idee van duurzaamheid en ondersteunt ook visueel de overwegend natuurlijke trend. Horloges uit “ecologische teelt” zijn populair en geven hun drager een natuurlijke uitstraling. Afhankelijk van de houtsoort zijn er verschillende kleuren en nerven mogelijk, wat een horloge van hout al snel uniek maakt.

Wat is een houten horloge?

Een houten horloge is een horloge dat van hout is gemaakt – althans in onderdelen, omdat elementen als het display en het uurwerk bij deze materiaalkeuze zijn uitgesloten. Houten horloges maken vooral indruk met hun houten kast, sommige modellen hebben ook een armband, die gedeeltelijk of volledig uit het natuurlijke materiaal bestaat.

Voordelen van houten horloges op een rij

  • Opvallende verschijning: houten horloges springen in het oog, vooral met hun houten armbanden. Er is ook de factor uniciteit; elk model is iets anders door de natuurlijke houtnerven.
  • Aan duurzaamheid gedacht: “Puur natuur” is ook in de wereld van mode en accessoires populairder dan ooit. Producten van gerecycled hout zijn populair en ondersteunen het idee van duurzaamheid. Daarnaast zijn klokken van hout, afkomstig uit ecologische bosbouw, vrij van schadelijke stoffen.
  • Aangenaam om te dragen: horlogeliefhebbers kennen de snelle ophoping van zweet op warme dagen van onder andere leren of roestvrijstalen horloges. Dankzij de consistentie van hout worden dergelijke ophopingen van vloeistof onder de armband vermeden. Dit ondersteunt het draagcomfort.

Merken die vertrouwen op houten horloges

Veel merken vertrouwen op hout. Op Zeit.org zijn de volgende merken vertegenwoordigd met hun houten horloges:

  1. Notch wood: Het bedrijf is opgericht in 2011 en gebruikt hout dat afkomstig is uit gecertificeerde bosbouw. De naamgeving was gebaseerd op het inspringen van schulden die in de middeleeuwen betaald moesten worden. Elk houten horloge dat uit de pen van Kerbholz komt, draait deze betekenis om: herinneringen en waardevolle momenten worden “gekerfd”.
  2. WeWood: Dit merk gelooft in recycling en gebruikt houtafval uit de meubelindustrie om elegante houten horloges te maken. Een nieuwe kans voor houten producten waarvan men dacht dat ze verloren waren! Daarnaast wordt er in samenwerking met de organisatie American Forests een boom geplant voor elk verkocht houten horloge.
Alles behalve fout: volg de trend met houten horloges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven