Badkamerspiegel

Badkamer

In een badkamer is de spiegel waarschijnlijk een meubelstuk waar zowel mannen als vrouwen niet zonder willen. Inmiddels is de badkamerspiegel op veel plekken al onderdeel van de inrichting en hoeft u deze niet meer zelf aan te schaffen. Hij hangt centraal boven de wastafel en biedt zo een goed zichtveld voor iedereen die de badkamer bezoekt. Maar dat is natuurlijk soms niet genoeg. Een wandeling door de meubelwinkel leert dat het aanbod van verschillende badkamerspiegels, toiletspiegels en make-upspiegels bijna niet uitgebreider kan. Dit is ook de reden waarom velen niet eens weten of en zo ja, welke spiegel ze nog nodig hebben in hun badkamer. Daarom willen we in deze gids laten zien welke soorten spiegels er zijn en wanneer je er baat bij kunt hebben. Want de conventionele spiegel boven de wastafel is niet meer voldoende.

Een must in de badkamer

De badkamer spiegel wordt dagelijks gebruikt. Of het nu gaat om verzorging, styling of scheren – er zijn zoveel problemen waarbij het zijn voordelen onthult. Daarom mag hij in geen enkele badkamer ontbreken, hoe klein de ruimte ook is. Het zijn niet langer alleen vrouwen die vertrouwen hebben in deze praktische helper. Steeds meer mannen waarderen de onmiskenbare deugden ervan. Het begint al bij het scheren, wat veel makkelijker gaat als je met de spiegel precies kunt werken. Maar ook bij het aanbrengen van de dagcrème kan de spiegel ook echt comfort bieden. Vrouwen houden vooral van badkamerspiegels omdat in een mum van tijd filigrane make-ups tevoorschijn kunnen komen, die er nog mooier en preciezer uitzien dan voorheen het geval was. Er is een grote verscheidenheid aan modellen op het gebied van cosmetische spiegels, die verschillen in vorm, materiaal en type. Talrijke badkamerspiegels hebben ook speciale kenmerken die het scala aan functies nog verder uitbreiden en mogen daarom niet worden verwaarloosd. Uiteindelijk is het een nogal subjectieve beslissing, omdat het grotendeels neerkomt op persoonlijke badkamerroutine.

Cosmetische spiegel voor aan de muur

Vooral vrouwen verwennen zichzelf met een wandspiegel. Deze make-upspiegels zijn relatief eenvoudig aan de muur te bevestigen en van daaruit uitstekend te gebruiken. Dit doe je met schroeven of je kunt kiezen voor een spiegel om op te plakken, die de tegels niet beschadigt. Dankzij het kogelgewricht kan de spiegel flexibel worden gepositioneerd en dus naar behoefte worden aangepast. Dit is niet alleen gunstig voor het aanbrengen van oogschaduw en lippenstift, de mannelijke scheerbeurt is zeker veel gemakkelijker met de hand te doen. De wandspiegel is vooral in kleinere badkamers erg praktisch, hij neemt immers geen ruimte in beslag, maar wordt ruimtebesparend aan de muur geplaatst en kan daar gebruikt worden. Er zijn verschillende maten en zelfs met het materiaal is er een breed scala aan opties, zodat de faciliteit ook van de aankoop moet profiteren. Een even positief neveneffect van de wandspiegels is dat ze op de gewenste hoogte kunnen worden bevestigd – als alternatief kan de hellingshoek worden aangepast.

Staande spiegel

De klassieker onder de badkamerspiegels is zonder meer de staande spiegel, die nog in veel badkamers terug te vinden is. Het voordeel is dat het niet aan één plaats gebonden is. Het kan daarom altijd worden gebruikt waar het zinvol is. Of het nu in de badkamer, kinderkamer, keuken of hal is – hij kan comfortabel door het appartement worden gedragen en maakt veel situaties in het leven gemakkelijker. Deze handige badkamerspiegel is ook een echt designobject, het spiegeloppervlak staat op een elegante standaard, wat tevens voor stabiliteit zorgt. De meeste staande spiegels draaien en kantelen ook, wat voor meer flexibiliteit zou moeten zorgen. In principe kan het gebruikt worden voor allerlei verzorgingsrituelen. Heel nonchalant oogt het elegant en stijlvol, wat een badkamer de finishing touch geeft.

Badkamerspiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven