De voordelen van WordPress als CMS

Mooie website

WordPress heeft een enorme community

De community achter WordPress is erg groot. Daarom komen er steeds meer plug-ins, thema’s en extensies uit die de website kunnen verbeteren. Bovendien kunnen hiaten in de beveiliging snel worden ontdekt en verholpen door de grote gemeenschap. Er zijn ook expertgroepen voor WordPress, waarin zowel beginners als experts worden geholpen met vragen of moeilijkheden.

Eenvoudig beheer van website-inhoud

Veel gebruikers prijzen WordPress vooral om de gebruiksvriendelijkheid. Het creëren en beheren van content is kinderspel en op veel plaatsen is geen programmeerkennis vereist. Vaak is er de zogenaamde WYSIWYG-editor (afkorting voor “What you see is what you get”) in de invoervelden, die doet denken aan Microsoft Word met zijn werkbalk. Om het voor onze klanten nog makkelijker te maken om hun eigen WordPress website te beheren, gebruiken we ook pagebuilders zoals Visual Composer of de Divi Builder. Sinds WordPress 5.0 is zelfs de Gutenberg Editor, een pagebuilder, ingebouwd in WordPress. Paginabuilders zijn hulpprogramma’s die het bouwen van een website en het verplaatsen van elementen drastisch vereenvoudigen.

WordPress is gratis

Als open source CMS is WordPress in principe gratis. Het deelt dit voordeel met andere CMS zoals Drupal, Joomla en Typo3. Er moet echter worden vermeld dat als u bepaalde thema’s, plug-ins of add-ons wilt toevoegen, er kosten aan verbonden kunnen zijn. Dat hangt ervan af of de ontwikkelaar zijn add-ons gratis aanbiedt of verkoopt op platforms als CodeCanyon en ThemeForest bijvoorbeeld.

WordPress biedt veel uitbreidingsmogelijkheden

Achter WordPress staat een enorme community en dus veel programmeurs en webdesigners. Als gevolg hiervan zijn er talloze plug-ins en thema’s in de WordPress-marktplaats die uw website kunnen uitbreiden. Daarnaast heb je vaak de mogelijkheid om zelf bestaande plugins en thema’s uit te breiden. Dus als je de nodige programmeerkennis hebt, kun je de plug-ins en thema’s voor je WordPress-website zelf opnieuw ontwerpen.

Automatische beveiligingsupdates

De zogenaamde kleine updates, d.w.z. updates die slechts enkele wijzigingen bevatten, kunnen automatisch worden geïnstalleerd in WordPress. Op deze manier worden veiligheidslacunes automatisch gedicht nadat ze zijn geïdentificeerd. Sinds WordPress 5.5 kunt u ook plug-ins laten leveren met automatische updates. In combinatie met een WordPress back-up plug-in biedt dit u een belangrijk pluspunt op het gebied van veiligheid. De grote WordPress-updates kunnen van invloed zijn op uw website, dus u kunt dit het beste door een professional laten doen.

Beveiliging van WordPress-websites is uitbreidbaar

WordPress is fundamenteel getrimd voor beveiliging. Toch zijn er veel manieren om de website nog veiliger te maken. Plugins zoals “Wordfence” integreren een firewall in de website, die schadelijk dataverkeer detecteert en blokkeert. De Wordfence-scanner controleert ook kernbestanden, thema’s en plug-ins op malware, slechte URL’s, achterdeurtjes, SEO-spam, kwaadaardige omleidingen en code-injecties.

Geen extra software nodig

Om een ​​WordPress-website te beheren, hebt u alleen een computer met internetverbinding en een webbrowser nodig. De installatie van extra software is niet nodig! Zo kun je ook op vakantie je WordPress website met je tablet beheren. Het enige dat u nodig heeft, is een internetverbinding en uw WordPress-inloggegevens. Optioneel is natuurlijk ook besturing met de officiële app voor iPhone en iPad of voor Android-apparaten mogelijk.

WordPress is eenvoudig in te stellen

Een ander voordeel van WordPress is dat WordPress-websites heel eenvoudig zijn in te stellen. De zogenaamde one-click installatie is mogelijk via hosters zoals Strato, wat het installatieproces voor leken aanzienlijk vereenvoudigt.

WordPress is ook geschikt voor grote projecten

Er wordt vaak beweerd dat WordPress alleen zinvol is voor kleine websites, omdat het uiteindelijk gewoon geavanceerde blogsoftware is. Wij en vele andere webontwikkelaars zien de zaken echter anders. WordPress is inmiddels een volwaardig website CMS en kan ook voor grotere projecten ingezet worden. Door de grote community en het aanbod aan bestaande plugins en thema’s kan er met WordPress ongelooflijk veel mogelijk worden gemaakt. Als u wilt, kunt u met slechts een paar plug-ins – om maar een paar mogelijkheden te noemen – een vacaturebank, een forum, een ondersteuningssysteem of een online winkel in uw WordPress-website inbouwen. Een WordPress-website kan ook meer dan 1000 subpagina’s of producten aan als deze door experts is voorbereid.

Simpel te bedienen dus, en ook een wordpress website laten bouwen hoeft niet veel te kosten, afhankelijk van het project.

De voordelen van WordPress als CMS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven