Trouwringen: tips voor het kiezen van trouwringen

Trouwringen

De trouwringen en ringen staan ​​voor de eeuwige verbinding. Paus Nicolaas beschreef in 855 het belang van trouwringen als volgt: “Net zoals de ring geen begin en geen einde heeft, zo zal de relatie en het verbond met God eeuwig duren.” De trouwringen staan ​​voor liefde, voor oneindigheid en duurzaamheid. Wat zijn de gebruiken en tradities van trouwringen? Een oud gebruik zegt dat de trouwring nooit mag worden verwijderd. Dit komt omdat hij anders afkoelt en dat zou ook gelden voor de liefde.

Er is ook een gewoonte dat wanneer de ring wordt omgedaan, wordt aangegeven wie de broek in het huwelijk zal dragen. Als de ring in het midden aan de vinger van de bruid vast komt te zitten, zou dit betekenen dat de vrouw de leiding heeft over het huwelijk. Als de trouwring echter gemakkelijk om de vinger glijdt, zou de man de leiding hebben over het huwelijk.

Het veilig en op tijd brengen van de ringen naar de kerk is de verantwoordelijkheid van de bruidegom of getuige. Zo gaat het tenminste volgens de traditie. De ringen kunnen ofwel vóór de ceremonie aan de huwelijksspreker worden overhandigd. Of ze worden tijdens de ceremonie door de getuige overhandigd aan het bruidspaar. Een andere mogelijkheid is om de ringen tijdens de ceremoniële intocht in de kerk te laten brengen.

Dit kan bijvoorbeeld door de bloemenkinderen of de nakomelingen van het bruidspaar. De ringen worden meestal klaargehouden op mooie ringkussens om de trouwringen te verwisselen. De kleintjes zijn blij als ze bij de ceremonie worden betrokken en een taak voltooien. Het is dus een geweldige ervaring voor hen. Het is ook mogelijk om de ringen in te wisselen bij de burgerlijke stand. Aan welke kant draag je verlovings- en trouwringen? Van de oudheid tot de 16e eeuw werden trouwringen aan de linker ringvinger gedragen. De Egyptenaren en Romeinen dachten dat een ader, de zogenaamde vena amoris, door de linker ringvinger rechtstreeks naar het hart en dus naar de liefde loopt. Ook vandaag de dag worden trouwringen nog steeds om de ringvinger gedragen. In Nederland worden ze echter aan de rechterhand gedragen. Trouwringen worden over de hele wereld eigenlijk vooral links gedragen.

Welke kleuren zijn momenteel in de trend voor trouwringen?

In de oudheid werden ringen meestal van ijzer gemaakt. Tegenwoordig wordt vaak zilver en goud gebruikt, waaronder witgoud, geelgoud of roségoud.

Platina is momenteel het meest populair. Dit edelmetaal is het zuiverste en meest onverwoestbare materiaal. Door zijn hardheid en dichtheid slijt platina niet en omsluit daarom diamanten stevig. Daarnaast is platina bijzonder geschikt voor mensen met allergieën. Platina is ook populair omdat het na verloop van tijd niet verkleurt en niet donkerder wordt.

Als het gaat om ringen gemaakt van goud, is het belangrijk op te merken dat ze nooit volledig van goud zijn gemaakt. Het materiaal alleen is veel te zacht en zou snel verslijten. Daarom wordt voor de productie altijd een mengsel van goud en andere metalen gebruikt. De verhouding tussen goud en metaal is af te lezen aan een stempel aan de binnenkant van de ring. De meeste trouwringen hebben een goudgehalte van 18 karaat, te herkennen aan het stempel “750”, wat zoiets als 75% goudgehalte betekent. Hoe lager het goudgehalte, hoe goedkoper de trouwringen.

Wat in de oudheid al een traditie was, is graveren. Het is gebruikelijk om de naam van de partner en de datum van huwelijksgeloften te graveren. Individuele uitspraken zijn ook erg populair. Met de huidige technologie is het zelfs mogelijk om uw eigen vingerafdruk of een gezegde in uw eigen handschrift te graveren. Overigens zijn er inmiddels smederijen waar bruidsparen onder begeleiding van deskundig personeel hun eigen ringen kunnen ontwerpen en smeden.

Wat mogen trouwringen kosten?

Een dure ring was vroeger zoiets als een verzekering. Aan de verlovingsring kon de vrouw de financiële kracht van de toekomstige man zien. Gelukkig is dat vandaag wat minder geworden. De trouwringen zijn het symbool van het huwelijk en wat je voor altijd vergezelt. Om ervoor te zorgen dat de ringen lang mooi blijven, is het raadzaam om te kiezen voor hoogwaardige materialen zoals goud, witgoud of platina. Kwaliteit heeft natuurlijk ook zijn prijs. Eenvoudig en klassiek zijn trouwringen van geel goud, die je voor zo’n 500 euro kunt kopen. De prijs is niet alleen afhankelijk van het materiaal, maar ook van het aantal diamanten, de breedte en de hoogte.

De prijs is geheel afhankelijk van uw ideeën, tussen de 300 en 2.000 euro en zelfs meer, alles is mogelijk. Simpele gouden ringen zijn natuurlijk goedkoper dan een platina trouwring bezet met diamanten. Als je een krap budget hebt, raad ik aan te overwegen om op andere doeleinden dan de ringen te besparen. Natuurlijk moet ook het huwelijksfeest zo mooi mogelijk herinnerd worden, maar denk hierbij aan het volgende: Het huwelijksfeest duurt maar één dag, maar de trouwringen blijven een leven lang! Daarom is het de moeite waard om meer uit te geven aan wat voor altijd blijft.

Als je ook wat wilt besparen op de trouwringen, raad ik je aan om op koopjes te letten. Restanten of ringen uit oude collecties zijn geen ringen met gebreken. Het zijn gewoon trage verkopers waar retailers vanaf willen om plaats te maken voor nieuwe producten. Hoe herken je trouwringen van hoge kwaliteit? Zorg ervoor dat u uw ringen alleen bij geverifieerde dealers koopt. Want er zijn ook replica’s en plagiaat. Kwaliteitsverschillen zijn voor leken niet herkenbaar. Alleen professionals kunnen een “nep” van het origineel onderscheiden.

Wanneer is de beste tijd om trouwringen te kopen?

Je moet minstens zes maanden voor de bruiloft beginnen met zoeken. Vooral degenen die speciale gravures willen, moeten de juweliers de tijd geven. Ik raad je ook aan om de ringen uit te proberen, zodat je de maat van de ringen in het dagelijks leven kunt testen.

Hoe kies je de perfecte trouwringen?

Het is belangrijk dat u professioneel advies krijgt. Professioneel advies houdt in dat de juwelier u vertrouwd maakt met de verschillende materialen. Kies je trouwringen niet alleen op hun uiterlijk, maar let er ook op dat de materialen bepalen hoe comfortabel ze zijn om te dragen.

Houd er ook rekening mee dat de monsterringen die je krijgt om te testen niet overeenkomen met het materiaal waar je uiteindelijk voor kiest. De ringen die u tijdens het consult worden aangeboden, kunnen een lagere waarde hebben ter bescherming tegen diefstal. Omdat de trouwringen altijd moeten passen bij de drager en de kenmerken, is het raadzaam om de ringen te selecteren volgens de standaard smaak. Uw alledaagse sieraden kunt u het beste meenemen naar het spreekuur, dit maakt het niet alleen voor de juwelier of goudsmid niet alleen makkelijker om de ringmaat te bepalen. Ook kan de expert een idee krijgen van het ringprofiel van de drager. Slijtage geeft bijvoorbeeld informatie over het draaggedrag en helpt om erachter te komen welk materiaal het meest geschikt is. Koop de ringen ook niet te snel. Probeer ze 10 minuten uit in de winkel. Zo kom je erachter hoe het draagcomfort is en of je ergens last van hebt. Het is ook mogelijk om ringen mee naar huis te nemen en een paar dagen uit te proberen.

Trouwringen: tips voor het kiezen van trouwringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven