Waarom een ​​website belangrijk is

Website

Verrassend genoeg hebben veel bedrijven in tijden van digitalisering nog geen of een zeer onprofessionele website. Jij ook? Dan moet u actief worden en verzekerd zijn van de volgende voordelen. Laten we beginnen met enkele feiten en cijfers.

Het hebben van een eigen website is daarom vandaag de dag net zo belangrijk en vanzelfsprekend als een telefoonaansluiting of een e-mailadres. Want voor veel mensen, als je niet vindbaar bent op internet, besta je niet!

Maar wat zijn de redenen voor een ontbrekende website?

Ik denk dat deze per bedrijf verschillen. Sommigen hebben simpelweg geen tijd of willen het niet besteden aan het maken van hun eigen website. Vooral kleinere bedrijven en start-ups investeren hun tijd en geld liever verstandiger (althans dat denken ze). En weer anderen onderschatten simpelweg de kansen die daardoor eigenlijk voor hen verloren gaan. Maar wat spreekt voor investeren in een professionele website?

Het trekt klanten naar uw bedrijf

Dat weet je toch ook? Als u iets wilt kopen of een serviceprovider nodig hebt, is de eerste stap meestal een zoekopdracht op internet. Volgens statistieken (bron: www.statistic.at) doet ongeveer 80% van de mensen het op deze manier. Bedrijven waarvan de website gevonden kan worden in zoekmachines zoals Google, Bing en Co hebben een grotere kans om klanten te winnen. Of u nu een regionaal bedrijf met handel runt of bijvoorbeeld een dienst ter plaatse bij de klant aanbiedt, als uw (potentiële) klanten u niet kunnen vinden op internet, dan besta u gewoon niet. Klinkt hard, maar het is zo. Ook als kapper met vaste klanten heb je baat bij een website.

Een goede website – of in de volksmond “homepage” – is uw vlaggenschip of uw digitale visitekaartje en kan uw bestseller zijn. Daarnaast kunnen tevreden klanten, vrienden en kennissen eenvoudig een link naar uw website als aanbeveling sturen of doorgeven. Daarom moet u zich er ook van bewust zijn dat de eerste indruk hier telt. Een goed gestructureerde en moderne website maakt uw bedrijf professioneler en geloofwaardiger.

Toegankelijkheid gegarandeerd!

Uw eigen website is 24 uur per dag bereikbaar, ongeacht de openingstijden. En dat wereldwijd, 365 dagen per jaar. Potentiële klanten kunnen zo op elk moment informatie over uw producten en diensten verkrijgen. Bovendien is het veel handiger en sneller om op een website te surfen dan in de auto te stappen en een paar kilometer te rijden om op gezette tijden informatie in te winnen.

Veel ruimte voor uitgebreide informatie

Met uw eigen website heeft u zelf in de hand hoe u uw bedrijf publiekelijk wilt presenteren. Persoonlijk noem ik de website ook graag een digitale etalage, waarin je je bedrijf, je producten of diensten perfect kunt presenteren. U kunt uw bezoekers dus ongelooflijk veel informatie geven. Hoe meer informatie er is, hoe uitgebreider uw klanten en potentiële klanten over u te weten kunnen komen:

  • Welke diensten of producten biedt u aan? Zorg ervoor dat deze gedetailleerd en op een begrijpelijke manier worden beschreven.
  • Wat is het verhaal achter uw bedrijf? mensen houden van verhalen.
  • Wie zit er in je team? Persoonlijk geïntroduceerde contactpersonen met een foto wekken vertrouwen.
  • Waar is uw bedrijf te vinden en zijn er meerdere vestigingen? Maak het uw potentiële klanten gemakkelijk om u te vinden.
  • Welke contactmogelijkheden biedt u aan?
  • Reviews: Wat zeggen uw klanten over uw bedrijf, uw klantenservice en uw producten/diensten?

Kortom, uw bedrijf heeft veel te vertellen, van de bedrijfshistorie tot diensten en referenties. De ruimte voor reclamecampagnes, radio- of tv-spots of flyers is echter beperkt. Op uw homepage daarentegen kunt u alle informatie verstrekken.

Overtuigd?

Neem dan eens contact op met de jongens van websitesvoormkb-ers.nl voor het bouwen van een website.

Waarom een ​​website belangrijk is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven