Weerbestendige tuinmeubelen

Zitten

Om tuin- en terrasmeubels weerbestendig te maken, moet je bedenken van welk materiaal het is gemaakt. Dit bepaalt dan ook de onderhoudsinspanning. Bovendien hebben hout, kunststof, metaal en textiel elk een verschillende mate van duurzaamheid. Wij vertellen je hier hoe je je tuinmeubelen weerbestendig maakt. Wanneer zijn terras- en tuinmeubelen weerbestendig? Tuinmeubelen zijn duurzaam, stabiel en goed bestand tegen hitte, regen en in de meeste gevallen UV-straling. Maar ondanks de beste kwaliteit en goede verzorging zijn vervaagde kleuren, kleine roestplekjes en een zekere mate van materiaalmoeheid op de lange termijn niet geheel te vermijden. Deze beperking geldt zelfs voor weerbestendige tuinmeubelen.

Terras- en tuinmeubelen worden als weerbestendig beschouwd als ze tijdens de warme maanden buiten kunnen blijven staan ​​zonder grote voorzorgsmaatregelen te nemen. Bij neerslag en kou in de winter is de weersbestendigheid dan ook eerder beperkt, daarom is het belangrijk om te weten hoe de juiste overwintering van tuinmeubelen werkt. In het ideale geval zijn ze ’s nachts en als het regent altijd beschermd met een zeil.

Houten tuinmeubelen hebben veel onderhoud nodig

Bij je natuurlijke tuinmeubelen hangt het letterlijk af van welk hout het is gemaakt. Afhankelijk van de houtsoort zijn er verschillen in weersbestendigheid. Hardhoutsoorten zoals teak en acacia hebben weinig extra onderhoud nodig. Hardhout is ook erg robuust. Naaldhout daarentegen kan buiten alleen overleven als het een speciale oppervlaktebehandeling heeft gekregen. Over het algemeen is het raadzaam om hout regelmatig te oliën, zodat het zijn natuurlijke levensduur niet verliest. Daarnaast is de “oliekuur” een goede bescherming tegen verbleken en uitdrogen. Omdat hout echter een “levend” natuurproduct is, zijn materiële veranderingen tot op zekere hoogte heel normaal.

Metalen tuinmeubelen trotseren het weer

Terras- en tuinmeubelen van metaal zijn niet alleen extreem stabiel, maar grotendeels zelfs roestvrij. Zo zijn RVS en aluminium nauwelijks vatbaar, terwijl staal en ijzer een coating nodig hebben om als weerbestendige tuinmeubelen te worden beschouwd. Bij aansluitingen en naden kunnen nog kleine roestvlekken ontstaan, aangezien het water hier langer blijft staan. Om corrosie in deze gebieden te voorkomen, moet u ze na elke regenbui met een doek drogen – tenzij u al een zeildoek gebruikt ter bescherming. Om roestvlekken te voorkomen, dienen deze zo snel mogelijk grondig te worden verwijderd met een borstel of doek.

  • Robuust en grotendeels roestvrij
  • Bescherming tegen wateroverlast met een zeildoek of droog dweilen
  • Borstel tijdig de roest weg

Kunststof & poly rotan tuinmeubelen zijn gemakkelijk te onderhouden

Vergeleken met metalen en houten tuinmeubelen zijn die van kunststof zeer onderhoudsvriendelijk omdat ze niet roesten en niet “werken”. Ze vervagen echter iets sneller bij blootstelling aan zonlicht. Bovendien kunnen grote temperatuurschommelingen het materiaal bros maken. Om ervoor te zorgen dat dit type tuinmeubelen weerbestendig blijven, moeten ze in ieder geval ’s winters worden afgedekt of beter in een tuinhuisje of een vorstvrije kelder worden bewaard.

Weerbestendige tuinmeubelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven