De mooiste bezienswaardigheden in Doha

Qatar

Voor velen is Doha slechts een tussenstop op weg naar Zuidoost-Azië. Maar de hoofdstad van Qatar is de afgelopen jaren snel gegroeid en heeft nu veel te bieden. We laten je de beste dingen zien om te doen en te zien in Doha. Uw vertrouwen is erg belangrijk voor ons: dit artikel bevat verwijzingslinks. Als je via deze links iets koopt of boekt, ontvangen wij een kleine commissie. U maakt geen extra kosten en u steunt ons werk eenvoudig.

We kenden de luchthaven van Doha alleen omdat we daar vaak een tussenstop moesten maken op weg naar Azië. Op onze terugvlucht van Bangkok naar Frankfurt wilden we eindelijk zien wat de stad behalve de luchthaven nog meer te bieden heeft. En dat is eigenlijk best veel.

Bezienswaardigheden in Doha

Doha is een zeer, zeer indrukwekkende stad. Midden in de woestijn werd letterlijk een stad uit de grond gebouwd. In de West Bay, zoals het deel wordt genoemd waar tegenwoordig de indrukwekkende skyline is, werd in 1979 het eerste gebouw gebouwd. Alles in Doha is bijzonder mooi, bijzonder groot en bijzonder indrukwekkend. Maar er is hier bijna niets dat bijzonder oud is en het is het beste om het onderwerp duurzaamheid helemaal niet aan te pakken.

Museum voor Islamitische Kunst

Museum voor islamitische kunst? Hmm, dat klonk in eerste instantie niet zo aantrekkelijk voor ons. We geven toe, we zijn nogal museumhoenders. We kijken heel graag naar fototentoonstellingen en moderne kunst, maar verder zijn we niet zo dol op musea. Maar het Museum voor Islamitische Kunst heeft ons echt verrast. Alleen al van de buitenkant is het een lust voor het oog en een geweldige fotomoment. De sterarchitect I.M. Ter inspiratie voor zijn laatste meesterwerk reisde Pei een half jaar door de Arabische wereld om deze ervaringen te verwerken in de inrichting van het museum. Binnenin bevinden zich kunstvoorwerpen, sieraden, vazen ​​en nog veel meer uit meer dan 1000 jaar islamitische geschiedenis. Ook voor wie niet van musea houdt is een bezoek meer dan de moeite waard. Buiten heb je ook nog eens een waanzinnig mooi uitzicht op de skyline.

Cultureel dorp Katara

Katara Cultural Village is het volgende bewijs dat Doha net even anders is dan de rest van de wereld. Dit is een kunst- en cultuurcentrum van 100 hectare dat tot doel heeft de Qatarese tradities te behouden en tegelijkertijd ruimte te bieden aan andere wereldculturen. Als je naar Katara kijkt, is het moeilijk voor te stellen dat alles hier gloednieuw is. Het grote amfitheater, de prachtige moskee en de traditionele gebouwen zijn pas de laatste jaren gebouwd en symboliseren het culturele erfgoed van Qatar. Daarnaast worden er in Katara regelmatig tentoonstellingen, concerten en theatervoorstellingen gehouden. Een wandeling door de straten van het cultuurdorp is zeker de moeite waard en heeft ook fotografisch veel te bieden.

Skyline van Doha en West Bay

West Bay is de zakenwijk van Doha en de thuisbasis van de meeste hotels van de stad. Anders dan in Dubai gaat het voor een keer niet om het bouwen van de grootste gebouwen. In plaats daarvan proberen de architecten elkaar te overtreffen met ongebruikelijke vormen en het mooiste gebouw in de skyline te toveren. West Bay is het mooist vanaf de overkant bij het Museum voor Islamitische Kunst, van daaruit heb je het beste uitzicht op de skyline en kun je het perfecte ansichtkaartmotief fotograferen.

De mooiste bezienswaardigheden in Doha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven