Douche of bad

Douche

Zodra er een nieuwe badkamer wordt gepland of een oude badkamer moet worden gerenoveerd, rijst onvermijdelijk de vraag om een ​​bad of douche te installeren. Beide varianten passen echter niet altijd in de badkamer of zijn zinvol. Wij geven u een keuzehulp. Wij mensen hebben heel verschillende voorkeuren als het gaat om baden en douchen. Terwijl voor sommigen van ons de dagelijkse douche er net zo goed deel van uitmaakt als de eerste koffie in de ochtend, willen anderen een badkuip voor gezellige wellness-uren. En dus speelt de douche hier misschien een ondergeschikte rol. Soms is de beschikbare ruimte zo beheersbaar dat alleen een douche of bad in een badkamer kan worden geïnstalleerd. En uiteindelijk speelt natuurlijk de doelgroep waarvoor een badkamer wordt gepland een rol. In een gezinsbadkamer met kleine kinderen is een bad niet alleen erg leuk voor de kleintjes, maar ook een belangrijke hulp in het dagelijks leven. Oudere mensen daarentegen hebben vaak problemen om in een badkuip te komen. Dan zijn inloopdouches daar het betere alternatief voor

Ga ik liever douchen of baden?

Voordat u uw nieuwe badkamer tot in detail gaat plannen, moet u eerst controleren of u eigenlijk liever een douche of een bad neemt. Als niets voor u belangrijker is dan een verfrissende douche in de ochtend, moet u zeker investeren in een hoogwaardige douchecabine. Want het heeft nauwelijks zin om een ​​groot deel van je budget in een badkuip te steken als je die later niet gebruikt.

Iedereen die van douchen houdt, kan nu zijn douche uitrusten met grote inloopdouchebakken, hoogwaardige douchecabines, multifunctionele armaturen of douchekoppen met verschillende opzetstukken die zorgen voor een aangename douche-ervaring. Als er voldoende ruimte is, kan er zelfs een douche worden geïntegreerd waarin twee personen tegelijk kunnen douchen. Er zijn tegenwoordig nauwelijks grenzen aan de variëteit aan de kant van de fabrikant. Of misschien vind je het heerlijk om in de badkuip te liggen en te ontspannen na een lange dag op het werk? Steeds meer fabrikanten brengen wellness-baden op de markt die met whirlpool-gadgets of spots een weldadige sfeer in de badkamer creëren. Andere mensen daarentegen zien het bad als functioneler en gebruiken het vooral tijdens het koude seizoen of wanneer gewrichten en spieren pijn doen. Dan moet u duidelijk maken hoe belangrijk dit voor u is en – als u kiest voor een badkuip – hoe deze moet worden uitgerust.

Wie gebruikt de douche of het bad?

Nog een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen bij het plannen van een badkamer: voor wie is de badkamer eigenlijk bedoeld? En hoe oud zijn de mensen die gebruik willen maken van de douche of het bad?

Zo mooi als een badkuip is: hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het is om er in en uit te stappen. De hoogte van de rand van het bad is niet het enige probleem. Evenwicht houden in het water en op de deels gladde badbodem leidt ook tot onzekerheid bij het gebruik ervan. In dergelijke gevallen zijn grote, barrièrevrije douches zonder opstapje meer geschikt. Als er voldoende ruimte in de badkamer is, kan de douche twee vierkante meter vloeroppervlak hebben, zodat in het hokje een zitje kan worden geïntegreerd waar de persoon indien nodig kan zitten. Douchecabines die geen eigen douchebak hebben, maar zijn bekleed met antislip vloertegels, zorgen voor stabiliteit tijdens het douchen. En je hebt eigenlijk ook een douchegordijn nodig.

Als de nieuwe badkamer moet worden ingericht voor een gezin met kleine kinderen, is een ligbad in de meeste gevallen zinvol. En terecht: kleine kinderen hebben vaak nog de steun van hun ouders nodig als het om persoonlijke hygiëne gaat. Maar het is veel gemakkelijker voor vaders en moeders om de meisjes en jongens in de badkuip te wassen. Daarnaast vinden kleine kinderen het heerlijk om in bad te spetteren en voor gezinnen is het bad in de avond vaak het hoogtepunt van een dag. Naast badkuipen in standaardafmetingen zijn er steeds meer modellen beschikbaar die gemakkelijk plaats bieden aan twee volwassenen.

Douche of bad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven